Hasznos Google szolgáltatások

Korábban számos alkalommal foglalkoztunk már a Google különféle ingyenes szolgáltatásaival, amik megkönnyítik vagy élvezetesebbé teszik az internet használatát.

3 részes cikksorozatban számoltunk be a speciális – találati eredményeket szűkítő – keresőszavak használatáról.
A közvetlen elérésű funkciókról is többször írtunk már.
Így ismerkedhettek meg olvasóink például a színkeresővel, az időjárás megjelenítővel, vagy a különféle állathangok meghallgatásának lehetőségével, hogy csak néhányat említsünk a sok közül.

google szolgáltatások

Számtalan ingyenes Google szolgáltatás létezik, amik megkönnyítik internetes életünket

Most néhány olyan ingyenes lehetőségre szeretnénk felhívni a figyelmet, amit a keresőóriás a „hivatalos” bloggerek illetve vállalkozások számára fejlesztett, az ő életüket teszi könnyebbé velük.

Hasznos és ingyenes Google szolgáltatások:

 

1. Google Trends

A honlappal rendelkezők legfőbb barátja.A vállalkozások számára gyakran élet-halál kérdése, hogy az emberek könnyen rájuk találhassanak a neten is.
Ezzel a Google funkcióval meg lehet nézni, hogy a különféle keresőszavakra mennyien kerestek rá, honnan kerestek rá és milyen kapcsolódó témáknál fordult még elő. A látogató-csalogató tartalom előállítása érdekében érdemes ezeket az adatokat áttekinteni.

 

2. Google Cégem

A fizikai jelenléttel – bolt, üzem, iroda – is rendelkező cégek számára nélkülözhetetlen. Ezt a funkciót használva lehet felkerülni a Google térképre, fotóval, címmel, nyitvatartással és további fontos adatokkal.
Ha az interneten keresgélve valaki az adott cégre keres, akkor a találati lista jobb oldalán, kiemelve jelennek meg a térképes és szöveges információk.

 

3. Google Page Speed Insights

A meglévő honlapok hatékonyságának felmérését segítő eszköz. Különféle technikai paraméterek és statisztikai
összefüggések alapján értékeli a honlapot.
Külön értékelést rendel a mobilokon illetve az asztali gépeken történő megjelenéshez.
Ez az eszköz azért is különösen hasznos, mert az elemzésen és a szűk keresztmetszetek feltárásán és tételes felsorolásán túl konkrét javaslatot is tesz azok felszámolásának módjára.

 

4. Google Digital Workshop

A Google a fentieken túl még számos ingyenes alkalmazást futtat, közöttük olyanokat is, amiket hírből sem ismernek sokan. Ezeknek a hiányosságoknak a felszámolása érdekében indították ingyenes online képzési programjukat, ami segít eligazodni a különféle funkciók, szolgáltatások és elérhető eredmények összefüggéseinek világában.

 

A teljesség igénye nélkül, gondolatébresztőként szerettük volna olvasóink figyelmét felhívni a számtalan ingyenes szolgáltatás és hasznos funkció létezésére.

Ha a téma iránt érdeklődő olvasóink honlapunk keresőjébe beírják a google szót, még számos megjelent, hasonló területet körbe járó  írás közül választhatnak.


(Ez a mű a CC-BY 4.O nemzetközi licencnek megfelelően, permalinkes – adott cikkre mutató – forrásmegjelöléssel továbbközlésre felhasználható.)

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük