Tetszem neki? Majd a Facebook megmondja.

  •  

A Facebook a kaliforniai San Joséban tartotta – 2019 április-30 május 1. – legutóbbi F8 fejlesztői konferenciáját.

Az előadások fókuszában a magánszféra egyes elemeinek fokozott bevonása volt leginkább szembetűnő.
Természetesen kiemelten hangsúlyozták, hogy mindez fokozott biztonsági feltételek mellett és a felhasználók szabad választása alapján történik majd.

Az összes várható változásra mi most nem térnénk ki, mert a tech oldalak biztosan kivesézik majd mindegyiket.
Csupán egyetlen zseniális újításra fókuszálnánk, ami várhatóan a feje tetejére állítja és jelentősen megkönnyíti majd a párkeresést.

Loading...

Az ügyes húzás benne az, hogy segítségével legyőzhető egy sok embert gátló módon befolyásoló mumus.
Segít elkerülni a visszautasítással járó frusztrációt.

facebook társkeresé

A Facebook évente megrendezésre kerülő F8 konferenciáin jelentik be a várható újdonságokat/wikipedia kép

Bár Facebook Dating néven egy klasszikus társkereső oldal is a Facebook közönségének rendelkezésére fog állni, de a sztár-alkalmazás minden bizonnyal a Secret Crush (Titkos Nyomulás) funkció lesz.

Bár minden reklám azt sugallja, hogy légy határozott és célratörő mert akkor vagy kellően modern és így tudsz megfelelni a kor elvárásainak, de persze az emberek döntő hányada nem ilyen.

Mint ahogy az átlag női vagy férfi alak retus nélkül sem “insta-konform”.
Sőt az emberek többsége nem cerka manöken alkatú.
És a 6 hónapos gyereküket nevelő kismamák sem pihent és mosolygós arcukról híresek dacára az ezt sugalló sajtó képeknek.

Loading...

Az emberek jelentős része félénk de minimum visszahúzódó és kockázat kerülő.

Sokan egyenesen rettegnek a visszautasítástól, de persze a kevésbé gátlásosak sem örülnek egy többnyire erősen frusztráló visszautasításnak.

Erre minden bizonnyal az új Facebook szolgáltatások fejlesztői is rájöttek, mert létrehozták az említett Secret Crush funkciót, ami megszünteti ezt az igen kellemetlen történést.

Arról van szó, hogy a kapcsolati, baráti Facebook listánkban megjelölhetünk olyan embereket, akikről a barátságnál többet is el tudnánk képzelni.

Ez a jelölés persze titkos, a másik fél ugyanis nem szerez tudomást erről a jelölésről…csupán egyetlen esetben.
Csak akkor szerezhet róla tudomást, ha a bejelölés kölcsönös, vagyis az őt bejelölő barátot már ő is bejelölte korábban egy ilyen, a barátságon túlra is mutató lehetőséggel.

Ebben az esetben a Facebook értesítést küld mindkét résztvevő számára, tájékoztatva őket arról, hogy kölcsönösen szimpatikusak egymás számára a szimpla barátság keretit meghaladó mértékben is.

Az amúgy is számtalan “problémával” küszködő kamaszok körében várhatóan átlag fölötti lesz ennek a szolgáltatásnak a használati mértéke. Ez pedig jól fogja szolgálni azt a törekvést, hogy legfiatalabbak körében tovább növeljék a face használók számát.

A szolgáltatást fokozatosan fogják bevezetni és minden országban elérhető lesz.

Loading...

 


(Ez a mű a CC-BY 4.O nemzetközi licencnek megfelelően, permalinkes – kattintható és adott cikkre mutató – forrásmegjelöléssel továbbközlésre felhasználható.)

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük