Ettől leszel észbontóan vonzó

Mindenkinek van elképzelése arról, hogy melyek azok a tulajdonságai, amelyeket a másik nem képviselői nagyra értékelnek.
A nők szeretik a rosszfiúkat, a pasik viszont inkább a konformista nőkre szavaznak. Más kell a férfiaknak és más a nőknek.
Na, ez az, amit most gyorsan felejts el!

vonzó

Ha vonzó akarsz lenni, akkor legyél nonkonformista, az mindent visz / kép:youtube

A jól ismert és igaznak gondolt megállapítások nagyobbik része csak rögzült sztereotípia, valószínűleg még a Brigitte Bardot és Jane Fonda előtti időkből származnak.
Azokban az időkben például a feltétlen kedvesség, alárendeltség és szerénység a női nemtől elválaszthatatlan, természetes és elvárható jellemvonások voltak.

De csak voltak! Mostanában már másfajta kottából játszunk.

Amikor életünk bizonyos fázisaiban különösen imponálni szeretnénk a másik nemhez tartozóknak, akkor próbálunk úgy viselkedni, ahogy azt feltételezésünk szerint a másik fél elvárja.
Sőt, egyenesen vonzóak szeretnénk lenni.

Mi sem könnyebb ennél.
Már persze akkor, ha tudod melyik az a csaj-, vagy pasimágnes, amelyik a legjobban hat.

Ausztrál kutatók öt különálló kísérletben vizsgálták, hogy mennyi az igazság a közismerten vonzó tulajdonságokkal kapcsolatban, és igencsak meglepő eredményre jutottak.

Az első fontos megállapítás az volt, hogy mind a férfiak mind pedig a nők egyformán vonzódnak a nem szokványos és romantikus partnerhez. (Máris szétfoszlott a ‘pasikat nem érdekli a romantika’ mítosz.)

Kiderült az is, hogy a nők jelentősen túlértékelték saját konformizmusuk fontosságát a másik nem szemében. (Viszlát  ‘illedelmes jó kislány’. )

A gyakorlatban, „éles” helyzetben lezajlott megfigyelések során nyilvánvalóvá vált, hogy a nem szokványos, nem szabálykövető partner a leginkább vonzó mindkét nem számára.
Ez a jelenség, a feltételezésekkel éles ellentétben, főleg akkor volt markáns, amikor férfiak értékeltek nőket. (Még egyszer viszlát.)

A mindkét nemre vonatkozó megállapításokon túl néhány nemektől függő eredmény is született. Mégpedig a feltételezésektől homlok egyenest eltérő eredmény.
A pasikat nem igazán hozza lázba egy elvárhatóan szokványos jó kislány, a nők viszont jobban vonzódnak a szabálykövető konformista férfiakhoz, mint ahogy azt eredetileg feltételezték.

Ha tehát észbontóan vonzó nő szeretnél lenni, akkor legyél egyedi és főleg nonkonformista.
Már az ismerkedés elején felejtsd el az elvárásoknak megfelelő, alkalmazkodó jó kislány szerepet!

Férfiaknál a helyzet összetettebb, mert a kiszámítható biztonság és a kiszámíthatatlan változatosság bármelyike gyakorolhat vonzerőt a gyengébb nemre.

Ha netán szívesen elmélyülnél azoknak a kísérleteknek a leírásában, amelyek ezekhez a megállapításokhoz elvezettek, csak kattints a kék betűs részre.

Kíváncsi lennél egy csokival kapcsolatos közismert, de hamis városi legendára is? Kattints a kékre!

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük