Kutyás strand nyílik a Balatonnál, több is

Végre 2 új kutyás strand nyílik a Balatonnál. Az egyik Balatonbogláron, a másik pedig Fonyódon áll majd a kutyás turisták és fürdőzők rendelkezésére.
A kutyák fürdési lehetősége ezzel új fejezethez érkezett.

 

kutyás strand

A kutyás strand vendégei könnyen találnak társakat egy kis játékhoz

Mindkét önkormányzat helyesen járt el, amikor – végre – felismerte, hogy jelentős számú turistát veszít azzal, ha nem keresi a kutyások kegyeit. Illetve talán helyesebb optimistán úgy megközelíteni a kérdést, hogy számos új vendéget nyerhetnek, ha a kutyák és gazdáik közösen is élvezhetik a strandolás örömeit.
A kezdeményezések első fecskéiként meg is érdemlik, hogy sok látogatójuk legyen.

Magyarországon egyre többen – de még így sem elegen – ismerik fel, hogy a sok helyen teljes jogú családtagként tartott kutyát nem szívesen hagyják otthon csak azért. mert a tervezett úti cél színhelyén a négylábúak nem valami szívesen látott vendégek.
Akkor inkább új úti célt vagy nyaralási helyet keresnek a kedvencükhöz ragaszkodó gazdák. Egy kutyabarát helyet.

Szerencsére a Balatonnál is kezdenek már más kottából játszani.
A „maszek” kutyabarát helyeken túl elkezdődött az intézményi kutyabarát szemlélet kibontakozása.

Balatonbogláron nyílik az egyik kutyás strand.

A kutyabarátság jegyében rögtön három területet is kialakítanak, ahol a kutyák és gazdáik együtt strandolhatnak. A Bólya köz végét, a Báthori utca végét és a Matróz köz végét ezentúl együtt látogathatják kutyák és gazdák úgy, hogy mostantól a vizben is folytahatják a sétát.

A jó szándék, a felelős állattartás, a gazdasági érdek és a jelenleg érvényes, vonatkozó jogszabályok kusza ellentmondásaira és a magyar ember utolérhetetlen leleményességére szolgál kiváló példával a Balatonboglári Önkormányzat mostanra már jóváhagyott előterjesztése, amely az alábbiakban olvasható:

http://www.balatonboglar.hu/media/files/23_kutyabarat_2.pdf

 

Fonyódon nyílik a másik kutyás strand.

Fonyódon a vízi rendőrség mögötti területen jelölték ki a tágas, kutyás strand helyét, ahogy azt az alábbi pár perces YouTube-ra feltett videóban Fonyód polgármestere is beszámol róla. A videóban megtekinthető az a terület is, ahol már az idei nyártól megnyílik a kutyák fürdési lehetősége.

 

Ahogy a filmben hallhattuk: ” Mindent biztosítunk a kutyás gazdáknak illetve a kutyáknak, hogy jól érezzék magukat itt nálunk, Fonyódon.”

A kezdeményezés – nem kétséges – nagy sikert fog aratni, és az úttörőknek hamarosan számos követője akad majd a Balaton-parti települések sorában.
Remélhetően minél előbb.

Ha a strandolás közben megcsípne egy darázs, vagy  napégés és szúnyogcsípés kezelésére keresel megoldást, a kékre kattintva találod erről szóló írásunkat.

Források:pixabay,Balatonboglári Önkormányzat, youtube.

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük