Nomádékszer, egy elfelejtett világ emléke.

Az emberré válást követően, évezredeken keresztül természetes volt számunkra, hogy a minket körülölelő természetes közegből emeljük ki azokat a tárgyakat vagy alapanyagokat, amelyek a mindennapi életvitelünk nélkülözhetetlen kellékei voltak.

natur3Először csak természetes megjelenési formájukban használtuk azokat, a későbbiekben már alakítottuk, hogy funkciójuk vagy esztétikájuk jobban illeszkedjen az elvárásokhoz.
Ennek a folyamatnak az eredményeképpen jelentek meg a különféle díszítő elemek, díszek az ember környezetében, majd pedig magán az emberek testén is. Inspirálta,befogadta és ellátta a természet a részét képező embert szinte az utolsó pillanatig.

nomádékszerSajnos mára környezetünk szépségeire jellemzően csak kényszeres formákon keresztül tekintünk. A természet virágainak szépségét a letépett és csokorba kötött növények nem tükrözik hűen, mint ahogy a tévében látott virtuális természet is csak korlátozott betekintést enged ebbe a környezetbe.

A természet közelségének és kézzelfoghatóságának igénye minden emberben ott lakozik.
Ezért nevelnek például otthonukban sokan növényeket.

nomádékszer dióhéjbólÉl Magyarországon egy különleges ember, aki ismeri, tiszteli ezt a szimbiózist és visszanyúl a régi korok hagyományaihoz, hogy a természet natúr”ékköveiből” készítsen emberi díszeket, ékszereket.

Nomád ékszereket.

Dió, mandula és barackmag az eszköztára, no meg a természet iránti tisztelet.

A keze alól kikerülő egyedi, egyszerűségükben is páratlan kifejezőerővel rendelkező apróságok,a természetes szépség hírvivői.

Megmunkálásuk pontossága a természet káprázatos alkotóképtókéletességének méltó párja. Kézzelfogható értékek egy virtuális világban.

Érdemes megnézni kollekció további képeit is. Megtekinthetők a    https://www.facebook.com/nomadekszer/  vagy a   http://www.nomadjurta.hu/index.php/nomadekszer  oldalon.

 

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük