Mézes kenyér. Tudtad,hogy…?

…miért görbül meg a kenyérszelet a méztől?

A kenyérnek kb. 40%-a víz, a méznek kb.80%-a cukor. A víz a “hígabb”kenyérből a sűrűbb mézbe megy az ozmozis során, hogy higítsa. Ezért a kenyérnek a mézes oldala összébb zsugorodik, a kenyérszelet meggörbül. Ha vajat kenünk a méz alá akkor nincs ilyen jelenség, mert a vaj elválasztja a két anyagot.ozmózis,Mézes kenyér

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Weboldalunkon cookie-kat használunk. További információ

A legtöbb honlaphoz hasonlóan a mi weboldalunk is használ sütiket, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt tudjuk nyújtani Önnek. Beleegyezésnek tekintjük, amennyiben a honlap megtekintéséhez használt szoftverének (böngésző) beállításai elfogadják a használt sütiket, és Ön folyamatosan látogatja a honlapunkat, vagy ráklikkelt az "Elfogadom" gombra.

Bezárás