Google kereső – Új közvetlen elérésű funkció

A google kereső mindennapi használata során bizonyára már többször is találkoztál azzal a jelenséggel, hogy a beütött keresési kérésre nem egy lista jelent meg, hanem rögtön a kívánt eredmény.

Ezek a google úgynevezett közvetlen elérésű funkciói.

Ezek a funkciók aktivizálhatók egyszerűen a kívánt eredményt jelző keresőszó megadásával, vagy speciális keresési operátorok használatával.

A Google kereső 2 új, közvetlen elérésű, aznapi adatokat kijelző funkcióval bővült a  közelmúltban.

google funkció napkelte

Így jelenik meg a magyar változatban a napkelte keresés eredménye

Minden különösebb hírverés nélkül – hasonlóan a nem túl régi google állathangok keresős megjelenéséhez – újabb hasznos, közvetlen elérésű google kereső funkció vált elérhetővé a magyar felhasználók számára is.

Ezzel immár 22-re bővült az itthon is használható google direkt keresési funkciók száma (search operators). Ahogy arról már korábban, a keresési operátorokról szóló több részes írásunkban is beszámoltunk ezek jelentősen könnyítik a keresést.
(A kék betűkkel  kiemelt hivatkozáson a cikksorozat 3. részét érheted el. Innen vezet további link a sorozat második, illetve az első részéhez. )

Mostantól, ha kíváncsiak lennénk tartózkodási helyünkön az aznapi napfelkelte vagy naplemente pontos időpontjára, akkor nincs nehéz dolgunk. Csak egyszerűen írjuk be a Google keresőjébe, hogy „napfelkelte” vagy „naplemente” . Ezzel kész is vagyunk 🙂

google kereső napnyugta

Így jelenik meg a napnyugta ideje magyarul, hely és időpont adatokkal

A megjelenő google keresési lista első eleme a tartózkodási helyünkön érvényes napfelkelte adat lesz óra-perc pontossággal. Természetesen  pont ugyanez a megfelelés vonatkozik a naplemente esetére is.
A megjelenő időpontot ráadásul korrigálnunk sem kell a tavaszi és őszi óraátállítás miatt, mert a kijelzett értékek azt már megtették helyettünk, figyelembe veszik.

Fontos! Így csak az aznapi adatok kereshetők, illetve csak azok jelennek meg.
Ha későbbi vagy korábbi időponthoz kapcsolódó információ érdekel, arra is van egy egyszerű megoldás.
Nem aznapra vonatkozó, teljes évet lefedő nap adatokat például a „Napkelte napnyugta 2019 naptár ” oldalunkon találsz .


(Ez a mű a CC-BY-SA-4.0 licencnek megfelelően, permalinkes – kattintható és erre a cikkre mutató – forrásmegjelöléssel továbbközlésre felhasználható.)

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük