Mákos piskóta liszt nélkül

Piskóta liszt nélkül. piskóta liszt nélkűl, gluténmentes

Piskóta liszt nélkül, mákkal, gluténmentes.

A cím megfelel a valóságnak, ugyanis egy olyan gluténmentes piskótaszerű sütit kapunk eredményül, amelyet lisztérzékenyek is fogyaszthatnak.

Alapanyagok:

  • 3 nagy alma
  • 3 tojás
  • 25 dkg darált mák
  • csapott teáskanál szódabikarbóna
  • cukor vagy édesítő ízlés szerint
  • csipet só
  • kevés őrölt fahéj

A süti egyszerű elkészítése így történik:

A meghámozott és lereszelt almát összekeverjük a többi hozzávalóval.

Kivajazott sütőbe öntjük, lesimítjuk és 180-200 fokos sütőben sütjük kb 30 percig.

A sütési idő a  tészta vastagságával arányosan változhat, ezért ellenőrizzük fogpiszkálóval.

Friss gyümölcsöt vagy áztatott aszalt gyümölcsöt, de akár lecsöpögtetett befőttgyümölcsöt is keverhetünk a tésztába.

Jó étvágyat!

 

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük