Mákos piskóta liszt nélkül
Piskóta liszt nélkül.
Piskóta liszt nélkül, mákkal, gluténmentes.
A cím megfelel a valóságnak, ugyanis egy olyan gluténmentes piskótaszerű sütit kapunk eredményül, amelyet lisztérzékenyek is fogyaszthatnak.
Alapanyagok:
- 3 nagy alma
- 3 tojás
- 25 dkg darált mák
- csapott teáskanál szódabikarbóna
- cukor vagy édesítő ízlés szerint
- csipet só
- kevés őrölt fahéj
A süti egyszerű elkészítése így történik:
A meghámozott és lereszelt almát összekeverjük a többi hozzávalóval.
Kivajazott sütőbe öntjük, lesimítjuk és 180-200 fokos sütőben sütjük kb 30 percig.
A sütési idő a tészta vastagságával arányosan változhat, ezért ellenőrizzük fogpiszkálóval.
Friss gyümölcsöt vagy áztatott aszalt gyümölcsöt, de akár lecsöpögtetett befőttgyümölcsöt is keverhetünk a tésztába.
Jó étvágyat!