Az univerzális krumplis palacsinta
A krumplis palacsinta azért univerzális, mert lehet sós vagy édes, főétel vagy köret, de akár sörkorcsolyaként is kínálhatjuk.
Nálam már számtalan alkalommal bizonyított és segített ki olyan esetekben, amikor gyorsan kellett többféle módon is felhasználható kaját összedobnom.
Egyesíti magában a palacsinta, lángos és lepény minden előnyét.
Elkészítése pofon egyszerű.
Lényegében egy elkészített palacsinta tésztába keverünk kis lyukú sajtreszelővel lereszelt nyers krumplit és egy kevés olajat.
Az egyszerű krumplis palacsinta így készül.
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- kb. 2,5 dl szódavíz
- 2 tojás
- pici só
- 1/2 -1 dl napraforgó olaj
- 2 db közepes nagyságú krumpli / a mennyiség ízlés szerint változtatható.
Az elkészített tésztába keverjük bele a lereszelt krumplit. Ha lazítani szeretnénk a kész tésztát, tegyünk bele egy késhegynyi szódabikarbónát.
Süthetjük palacsintasütőben vagy gofrisütőben. Egy kicsivel kell tovább sütni, mint egy palacsintát
Ha kevesebb olajat teszünk a tésztába, akkor praktikus a palacsintasütőt picit olajozni. Ha többet akkor olaj nélkül süthetjük teflonos vagy kerámia felületen.

Krumplis palacsinta gyümölcsösen
Ehetjük édesen – lekvárral vagy krémekkel, gyümölcsökkel és tejszínhabbal….
Ehetjük sósan – sajttal, tejföllel, fokhagymásan, túróval, zöldségekkel, salátával, virslivel, baconnal….
Ehetjük köretként – ebben a formában elsősorban szaftos húsételekhez, pörköltekhez, tokányokhoz vagy például egy gombapörkölthöz lehet ideális választás, de felhasználásának igazából csak a képzeletünk szab határt 🙂
Jó étvágyat!
Ha kedveled a gyorsan és egyszerűen elkészíthető ételeket, akkor olvasd el a Kenyérlángos egyszerűen receptünket is, csak kattints a kék betűs részre.