2016. év növényei, állatai és egyebei

A 2016. év növényei, állatai és „egyebei” versenyek győzteseiről olvashatnak összefoglalót ebben az írásban, valamint megtalálják benne a versenyek részletes beszámolóihoz elvezető linkeket is.

A 2016. év élőlényei, növényei és állatai mellé további 2, eddig nem szereplő természeti kategória iscsatlakozott, és így idén immár tízre nőtt az évről évre egyre népszerűbb, „év valamije”versenyek száma.
Ettől az évtől kezdve a két új tag – az év ásványa és az év ősmaradványa – is részt vesz a nemes versengésben, ahol szavazással döntenek a győztesről

A felsorolásban szereplő versenyek mindegyikéről korábban már terjedelmesebb cikkben beszámoltunk.

(A kockás sikló és a denevérek kivételt képeznek, aminek az oka az, hogy nem szavazás döntött a sorsukról, hanem kinevezték őket, a Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Természettudományi Múzeum illetékesei.)

2016. év növényei, állatai,az év hüllőjének kinevezett kockás sikló

Az év hüllőjét a kockás siklót nem megszavazták, hanem kinevezték /wikimedia kép

Az idei év versenyeinek győzteseit az alábbiakban soroljuk fel, amelynek oka kettős.
Egyfelől szerettük volna egy helyen, összefoglaló jelleggel bemutatni a győzteseket, mert bár nagyon különböző területeket képviselnek, a versengés jellege – területükön ők az év választottjai -össze is kapcsolja őket.
Másfelől pedig egy központi kiindulási pontot kívántunk létrehozni, ahonnan bármelyik verseny részletes leírása a vonatkozó hivatkozásokkal, egyetlen mozdulattal könnyen elérhető. Ezt azért is gondoljuk fontosnak, mert így a 2016. év élőlényei versenyek győztesein kívül a többi dobogós jelölt is látótávolságon belül marad

Az alábbi lista valamely győztesére történő kattintással eljut az adott verseny részleteihez.

 

A 2016. év növényei, állatai és egyebei versenyek lezárulta után a hagyományt jövőre is folytatjuk.

A következő év versenyeiről szóló információk, mint például a szavazások kezdete, elérhetősége és a különféle versengésben induló jelöltek felsorolása erről az oldalról is elérhető lesz.
Itt fogjuk elhelyezni az eseményekhez elvezető linket
Az események nyomonkövethetősége érdekében folyamatosan fognak frissülni az adatok.

Frissítés: A 2017. év élőlényei, választott állatai, növényei és egyebei a kék részre kattintva olvashatók.


(Ez a mű a CC-BY 4.0 nemzetközi licencnek megfelelően, permalinkes – adott cikkre mutató – forrásmegjelöléssel továbbközlésre felhasználható.)

Ez is érdekelhet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük