Kenyérlángos egyszerűen .
A kenyérlángos meglehetősen egyszerű, gyorsan elkészíthető és finom ennivaló.
Ha elfogyott otthon a kenyér és éppen minden zárva van, ne essünk kétségbe.
Dobjunk össze egy egyszerű kenyérlángost!
Nem csak elnevezésében egyszerű ez a finomság, de elkészítési módjában is.
Két változatot is leírok.
Az első lapos és tömör, a második vastagabb lesz, de a közepe üreges.
Az utóbbit a girosz pitájához hasonló módon többféle finomsággal is megtölthetjük.
Mindkettő kemény állagú tésztájába tetszés szerint tehetünk apróra vágott zöldség vagy fűszernövényt. (petrezselyem, hagyma, tárkony, zeller, stb.)
Sütési idő kb 1,5-2 perc.
Csak arányokat írok így bármennyit készíthetünk.
Kenyérlángos -nézzük csak mi kell hozzá:
- liszt 3 pohár
- víz 2 pohár (ha „gyenge” a liszt akkor kevesebb is elég)
- só ízlés szerint
- pár csepp olaj
- kevés olaj a sütéshez, de lehet anélkül is
Összedolgozzuk, laposra nyújtjuk és olajjal kikent nagyon forró palacsintasütőben megsütjük.
Második változat kellékei:
- liszt 2 pohár
- víz 1 pohár
- sütőpor vagy szódabikarbóna lisztes-poharanként 1 kávéskanál
- só ízlés szerint, kevés olaj a sütéshez, de lehet anélkül is
Ezt a változatot kinyújtás előtt pihentessük egy negyed órát. A többi megegyezik az előzővel.
Jó étvágyat!
Ha kedveled a gyorsan és egyszerűen elkészíthető ételeket, akkor olvasd el az Univerzális krumplis palacsinta receptjét is, a kék betűkre kattintva.